Tien leuke ideeën voor een eigen groentetuin


Tien leuke ideeën voor een eigen groentetuin

0

DELEN

Heb je nog wat vrije tijd over? Overweeg dan eens wat tijd en energie in een groentetuin te steken. Mensen zijn gemaakt om dingen te laten groeien, en een groentetuin is een fantastische manier om je handen uit de mouwen te steken en een goede reden om vaker buiten te komen. En vooral: je kan elke avond genieten van verse groenten aan de eettafel. Kijk je er toch wat tegenop? Misschien een gevolg van de verplichte zaterdagmiddagen in de tuin werken als kind? No worries: je kan gemakkelijk een ordelijke en nette groentetuin onderhouden die je tuin een nieuw elan geeft en een plaats van ontspanning wordt. Met deze tien manieren vegen we al je twijfels alvast van de baan, en begin je vandaag nog aan je eigen groentetuin!

Het belangrijkste om van je groentetuin te genieten? Het moet een leuke plaats zijn om in te vertoeven. Gebruik landschapsrotsen om zones af te bakenen en plant bloemen in de hoeken. Maak er een echt tuintje van, en geen vuil hoekje.

Heb je een grote tuin en moet je tussen je plantenrijen door wandelen? Denk dan zeker eens aan een pad tussen je groenten. Gebruik tegels, kiezelsteentjes of zelfs houten plankjes om een leuke gang te maken tussen de spruiten en wortels!

Bloembakjes worden vaak gebruikt om groenten in te kweken en zijn zeer gemakkelijk te plaatsen in je tuin. Hoewel houten bakjes misschien het gemakkelijkst zijn, zijn deze gewoven manden veel mooier. En je kan ze zelfs zelf maken!

Beetje weinig ruimte in je tuin? Denk dan verticaal. Een paar groentebakjes op elkaar, en je hebt zo je eigen mooie hoekje voor tomaten, kruiden en wat je maar wil.

Misschien heb je ze wel al eens eerder gezien, deze gegalvaniseerde troggen omgevormd tot een minituintje. Ideaal voor wanneer je niet graag meer op de grond knielt. Met een kleine stoel ben je zo aan het werken in je tuintje!

Schrik dat er dieren gaan komen snoepen van je groenten? Zet dan een hekje rond je groentetuin!

Sommige groenten hebben wat meer steun nodig om te groeien. Laat je kinderen alle houten stokken die ze kunnen vinden bij elkaar rapen. En bouw er deze piramidehekjes mee. Ziet er geweldig mooi en rustgevend uit in je tuin!

Een andere optie voor hoog groeiende groenten: verticale draad. Ondersteun de draad met twee houten stokken in de grond, en plaats de constructie zo dicht mogelijk bij de groenten die wat extra steun nodig hebben. Heb je al een hekje staan ergens in je tuin? Ideaal!

Als ze vroeger bij je thuis al klimbonen zaaiden, dan herinner je je misschien nog de bonentipi’s waarin ze konden groeien. Je kan nog altijd voor zo’n tipi gaan, of maak ineens een hele tunnel voor je klimbonen!

Deze stapeldozen zijn een ideale oplossing voor eender wie een beetje ruimte heeft buiten. Ja, zelfs als je alleen maar een appartement met balkon hebt!

Bron:

 

 

Homedit , Humansarefree

Bezoek me ook op (op You Tube vindt U alle afspeellijsten waar ik aan aan het werken ben)

 

   social_youtube-follow-on-you-tube  indexfollow-us-on-google  social_pintrestfollow-on-pinterest1

 

TERUG NAAR HOMEPAGINA ➽➽ KLIK HIER ☚ ✔

Advertenties

Een gedachte over “Tien leuke ideeën voor een eigen groentetuin

IK ZOU HET FIJN VINDEN INDIEN U HIER BENEDEN EEN REACTIE ZOU WILLEN PLAATSEN, ALVAST BEDANKT THEO HERBOTS

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: