Natuurpunt CVN.Flits Geen afbeeldingen? Webversie

Cursusaanbod mei – augustus 2016

Groot Bushcraft-weekend

Altijd al eens in de natuur willen slapen in je zelfgemaakte hut of shelter? Wil je leren hoe je vuur kan maken zonder aansteker of lucifer? Zin om samen een waar feestmaal klaar te maken op het kampvuur en je eigen houten lepel te leren maken? Doe dan mee aan het Groot Bushcraft-weekend in Meerdaalwoud. Avontuur verzekerd voor groot én klein. Om iets terug te doen voor de natuur kan je je uitleven tijdens beheerwerken in het Meerdaalwoud.

© Dirk Cleiren

© Dirk Cleiren

Vlinders

Van alle diersoorten op aarde zijn de insecten het grootst in aantal. En met hun mooie kleuren zijn de vlinders de meest aantrekkelijke groep van deze ongewervelden. Wil je weten hoe je meer vlinders in je tuin krijgt? Bekijk de vlindertips.

Meer weten over vlinders? Volg een cursus:

Op streekverkenning in eigen land

De Duinengordel is een unieke natuurkern gelegen in het hart van de Limburgse Kempen op het Kempens Plateau. De landduinen in het gebied hebben een uitzonderlijk reliëf door hun uitgestrekte lengte en hun hoogte: je vindt er ook vennen, heide, bossen en graslanden. Kortom een topnatuurgebied in volle ontwikkeling. Meer weten >>>

De Voerstreek is een unieke plek in Vlaanderen. Het golvende landschap is een lust voor het oog. Een must voor elke natuurliefhebber! Ga mee op pad met onze gidsen tijdens deze midweek in juli. Meer weten >>>

© Hilde Frateur

Stop met klagen! Klimaatshow van Steven Vromman

In deze nieuwe eco-comedy show van de Low Impactman Steven Vromman, staat klimaatverandering centraal. Met een vleugje humor krijg je nieuwe tips en inspiratie om je eigen levenswijze aan te passen en anderen te inspireren om dat ook te doen.

Deze klimaatshow kadert in de cursus Klimaatgids en heeft de financiële steun van de Provincie Vlaams-Brabant.

Velt-Ecotuindagen

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni ontdek je de geheimen van ruim 190 fantastische sier- en moestuinen, boomgaarden, gezins- en stadstuinen.

Kom tijdens de opentuindagen ook zeker eens kijken naar de ecologische en educatieve natuurtuin in het hartje van Turnhout, achter het Natuurpunt Museum. In de tuin vind je nuttige tips om je eigen tuin op een eenvoudige, maar creatieve manier aantrekkelijker te maken voor planten en dieren en zo de soortenrijkdom te vergroten.

Ook kan je kennismaken met de SAMENtuin ‘Den Hof’ in Dessel. Dit prachtige stukje nieuwe natuur vind je in het centrum van Dessel.

© Wim Dirckx

Natuurgids worden

Wil je graag groepen begeleiden in een natuurgebied in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Dan is de cursus natuurgids echt iets voor jou. De cursus biedt je heel wat inhoudelijke achtergrond dankzij een brede waaier aan thematische lessen; van dieren en planten tot landschappen, ecologie en natuurbeheer. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren natuurgidsen. In juli start er een natuurgidscursus in zomerformule en vanaf september gaan er cursussen door in alle provincies.

Op de agenda

Hieronder een selectie uit het aanbod. Het volledige aanbod vind je op:www.cvn.natuurpunt.be

Advertenties

IK ZOU HET FIJN VINDEN INDIEN U HIER BENEDEN EEN REACTIE ZOU WILLEN PLAATSEN, ALVAST BEDANKT THEO HERBOTS

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s