Omdat linzen niet zoveel gebruikt worden,

is er voorlopig nog geen video op You Tube terug te vinden. Dus voeg ik enkel een video toe met een recept. Ik zal in de toekomst zelf een video maken en toevoegen. Onder de video vindt je wel meer uitleg

Linzen

De reden is dat linzen wel erg klein zijn. Om ze dan ook vanuit de peulen te verzamelen met de hand is gewoon teveel werk.

Kweken van linzen

Wil je voor je plezier toch eens linzen kweken, dan kan dat best. Op een mooi zonnig plekje doe je om de 10 a 15 cm een gedroogde linze in de grond. Linzen groeien net als peulen omhoog dus ze moeten ergens tegenop kunnen klimmen. Grondsoort doet er niet teveel toe, als er maar wat organische meststoffen worden bij gedaan. Ook zal bij droogte wat extra water gegeven moeten worden.
Linzenzaad kun je niet in een zakje bij de zaden kopen. Dat is geen probleem want de gedroogde linzen die wel kunt kopen om te eten kun je prima zaaien.

Vermeerderen van Linzen

Linzen uit de peul laten drogen daarna voorjaar weer inzaaien.Linzen_bloemenLinzen in bloei

Sierwaarde van Linzen

De sierwaarde van Linzen zit met name in de bloei. De bloemen zijn wat minder opvallend als van sommige erwten soorten. Doordat Linzen prima klimmers zijn is het ook leuk om een afscheiding van de tuin ermee te laten begroeien.

Geneeskachtige werking van Linzen

Zoals alle peulvruchten zitten er erg veel vezels in Linzen. Hierdoor zijn ze erg geschikt om de darmflora gezond te houden. Een gezonde darmflora voorkomt veel welvaarstziekten zoals suikerziekte en gebrek aan energie en vermoeidheden.
Daarbij zijn Linzen rijk aan vitamine B. Die weer goed zijn voor huid en haar.

Bron: http://www.eetbaretuin.info/

Terug indexpagina ➽➽ KLIK HIER ☚ ✔

Advertenties